neděle 20. listopadu 2016

CO NOVÉHO V KNIHOVNĚ?


Poslední dobou to u mě bylo pomalu samé drsné severské krimi, ovšem listopadové novinky mi udělaly radost i v jiných žánrech a tak se ke mně do knihovničky nastěhovaly následující kousky.


Útok na pekárnu - Haruki Murakami


Jako již tradičně, těsně před Vánoci, přichází Odeon s krásně ilustrovanou jednohubkou od Murakamiho. Začalo to Spánkem, pokračovalo Podivnou knihovnou a letošní přírůstek nese název Útok na pekárnu.

Opět se jedná o útlou knížečku, jejíž čtení rozhodně nezabere mnoho času. U sebe to vidím tak na hodinku, víc ani ťuk. A protože samotné povídky (v tomto případě dvě) by nezabraly tolik místa, je zde věnován opět prostor pro ilustrace Kat Menschik. Změna pro letošek je v barvě ilustrací - vládne zlatá. Níže už malá ochutnávka.




Je naprosto jasné, že jako fandovi Murakamiho mi tenhle kousek nemohl doma chybět.

Armada - Ernest Cline


Tak na Armadu se opravdu setsakramentsky těším! Ready Player One byla naprostá bomba a okamžitě po přečtení si tahle kultovka, odkazující na osmdesátkové hry, získala své čestné místo mezi mými TOP tituly.

I když se rozhodně neřadím mezi zaryté fanoušky počítačových her, pokud bude Armada stejně dobrá jako její rudá sestřička, budu šťastná jako pětiletý děcko u vánočního stromečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat